''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ο καύσωνας επηρέασε την παραγωγή κρασιού



Οι Αυστραλοί οινοπαραγωγοί εκτιμούν ότι η παραγωγή κρασιού θα μειωθεί φέτος κατά 20%, λόγω της μεγάλης ζημιάς που υπέστησαν τα σταφύλια στη Βικτώρια και τη Νότια Αυστραλία από τον πρωτοφανή καύσωνα.

Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πλήγηκε η περιοχή Yarra Valley που, εκτός από τις καταστροφές, είχε και πολλά θύματα στις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου μήνα.

Ακόμα και οι αμπελώνες, που δεν κάηκαν, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις υψηλές θερμοκρασίες που στις αρχές του Φεβρουαρίου κυμαίνονταν από 40 έως 48 βαθμούς Κελσίου.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο Άνταμ Μόρις, ειδικός στις αγροτικές καλλιέργειες, είπε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών άλλαξαν δραματικά την οινοπαραγωγή της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια από τις περιοχές που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές είναι το MacLarren Valley της Νότιας Αυστραλίας, όπου η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί από 40 έως 50%.

Κατά 85% αναμένεται να μειωθεί η παραγωγή κρασιού και στην περιοχή του Mornington, όπου πριν τα Χριστούγεννα όλα έδειχναν ότι οι οινοπαραγωγοί θα έχουν μια συνηθισμένη χρονιά. Η παραγωγή κρασιού αναμένεται φέτος να φτάσει τους 1,42 εκατομμύρια τόνους σε σχέση με 1,83 εκατομμύρια τόνους που ήταν το 2008, μείωση δηλαδή της τάξης του 22,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου