''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Περιστροφή κατ άξονα για αποφυγή διαστημικού σκουπιδιού



Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πραγματοποίησε περιστροφή κατ άξονα την Κυριακή προκειμένου να αποφύγει ξανά την απειλή από ένα διαστημικό σκουπίδι, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της NASA.

Παραταύτα, η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική όσο την περασμένη εβδομάδα, όταν τρεις αστροναύτες χρειάσθηκε να εγκαταλείψουν τον σταθμό από τον φόβο ενός απειλητικά προσεγγίζοντος διαστημικού σκουπιδιού.

Στην παρούσα περίσταση, ο σταθμός ετοιμαζόταν να συγκρουσθεί με ένα κομμάτι, διαμέτρου 10 εκατοστών, από το ανώτερο τμήμα ενός κινεζικού πυραύλου, τόνισε ο εκπρόσωπος της NASA Κάιλ Χέρινγκ.

Σκοπός του χειρισμού ήταν χάρις στην περιστροφή 180 μοιρών να επιβραδύνει την πορεία του Διαστημικού Σταθμού, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση με το σκουπίδι, πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως δήλωσε ο Χέρινγκ, από την περιστροφή, που διήρκεσε μόλις τρεις ώρες, ετέθη στην κεφαλή του σταθμού το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι, ενώ συνήθως μπροστά βρίσκεται το μικρότερο σε διαστάσεις ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου