''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Μονομαχία με καγκουρό



Όταν ένας σκουρόχρωμος εισβολέας έσπασε το παράθυρο του δωματίου του και άρχισε να χοροπηδά πάνω στο κρεβάτι του, ο Μπητ Έττλιν ανακουφίστηκε αρχικά μόλις είδε ότι ο «απρόσκλητος» επισκέπτης τους δεν ήταν παρά ένα καγκουρό.

«Η πρώτη μου σκέψη, μόλις πετάχτηκα από τον ύπνο μου, ήταν πως επρόκειτο για κάποιον φρενοβλαβή νίντζα που πέρασε μέσα από το παράθυρο μου,» δήλωσε ο 42χρονος Έττλιν.

Η ανακούφισή του όμως δεν ήταν παρά προσωρινή. Καθώς ο Έττλιν παρέμενε τρομοκρατημένος κάτω από τα σκεπάσματά του μαζί με τη σύζυγό του και την 9χρονη κόρη τους, το τρελαμένο καγκουρό χοροπηδούσε πάνω στο κρεβάτι του 10χρονου γιού της οικογένειας, ο οποίος τσίριζε «υπάρχει ένα καγκουρό στο δωμάτιό μου!»

«Σκέφτηκα αμέσως πως αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για ολόκληρη την οικογένεια,» πρόσθεσε ο Έττλιν.

Ο Έττλιν ισχυρίστηκε πως πήδηξε πάνω στο καγκουρό και το ακινητοποίησε στο πάτωμα. Στη συνέχεια του έκανε ένα κεφαλοκλείδωμα και το έσυρε μέχρι την εξώπορτα, όπου και το έβγαλε έξω.

«Φορούσα μόνο το εσώρουχό μου. Ένιωθα ευάλωτος,» δήλωσε ο ίδιος.

Το καγκουρό, όπου σύμφωνα με τον Έττλιν, είχε ύψος γύρω στο 1,75, άφησε τη «σφραγίδα» του με τα νύχια στο ξύλινο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας και μία γραμμή αίματος από το σημείο που το ακινητοποίησε μέχρι και την εξώπορτα. Το ζώο είχε κοπεί την ώρα που έσπασε το παράθυρο του δωματίου με στόχο να εισβάλει στο σπίτι.

Ο Έττλιν, ο οποίος βγήκε από την «μονομαχία» με το καγκουρό με μερικές γρατζουνιές στο πόδι και στα οπίσθια και με σκισμένο το εσώρουχό του, παραδέχτηκε ότι στάθηκε πραγματικά τυχερός.

Το καγκουρό εξαφανίστηκε στο διπλανό χωράφι. Οι αρχές που είναι υπεύθυνες για τα άγρια ζώα, επιβεβαίωσαν πως δέχτηκαν τηλεφώνημα για ένα τραυματισμένο καγκουρό, το οποίο εισήλθε και εξήλθε από το σπίτι του καλούντος.

Τα ανατολικά γκρι καγκουρό είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην αστική περιοχή της Κανμπέρα, η οποία έχει πάρα πολλά χωράφια, ενώ ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί επικίνδυνα που οι αρχές θέλουν να θανατώσουν μερικά επειδή προκαλούν καταστροφές στις κατοικίες.

Το ζώο φαίνεται πως πήδηξε τον φράκτη του σπιτιού της οικογένειας Έττλιν και εισέβαλε στο σπίτι. Η οικογένεια εικάζει πως το καγκουρό παγιδεύτηκε και προσπάθησε να ξεφύγει από την αυλή μέσω της κρεβατοκάμαρας, η οποία είναι σε ύψος 1,5 μέτρου από το έδαφος.

Τα καγκουρό σπάνια πειράζουν ανθρώπους, αλλά όταν συμβεί γίνεται επειδή αισθάνονται παγιδευμένα. Είναι γνωστό ότι κάποια έχουν ξεκοιλιάσει ανθρώπους με τα νύχια των πίσω ποδιών τους, τα οποία έχουν απίστευτη δύναμη.

Αν και επρόκειτο για μία τρομακτική κατάσταση, η σύζυγος του Έττλιν το διακωμώδησε το θέμα.

«Νομίζω ότι ο σύζυγός μου είναι ένας ήρωας: ένας ήρωας με εσώρουχα...»

USA Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου