''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας στη Σελήνη

Χαρτογράφηση της επιφάνειας

Οι Κινέζοι εργάζονται επιμελώς για τις μελλοντικές σεληνιακές αποστολές τους

Οι Κινέζοι εργάζονται επιμελώς για τις μελλοντικές σεληνιακές αποστολές τουςAssociated Press

Πεκίνο: Με την προγραμματισμένη συντριβή του δορυφόρου Chang'e-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα της Κίνας προς την κατεύθυνση μίας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη.

Ο Chang'e-1 κατέπεσε ελεγχόμενα στην επιφάνεια της Σελήνης, έπειτα από 16 μήνες σε τροχιά και χιλιάδες φωτογραφίες της επιφάνειας του δορυφόρου της Γης με στόχο τη χαρτογράφησή του.

Η Κίνα σχεδιάζει να αποστείλει στο μέλλον ένα δεύτερο δορυφόρο, τον Chang'e-2, προκειμένου να ολοκληρώσει άλλες παραμέτρους της αποστολής και το 2012 να προσγειώσει ένα δορυφόρο στη Σελήνη.

Τελικός στόχος, όπως λένε Κινέζοι αξιωματούχοι, είναι μία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα.

Το περασμένο φθινόπωρο το Πεκίνο πραγματοποίησε την τρίτη επανδρωμένη αποστολή του στο Διάστημα, κατά την οποία ένας Κινέζος πραγματοποίησε για πρώτη φορά διαστημικό περίπατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου