''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Έτοιμο για εκτόξευση το Discovery



Έτοιμο για εκτόξευση είναι το διαστημόπλοιο των ΗΠΑ Discovery, το οποίο θα μεταφέρει επτά αστροναύτες, ανάμεσα τους και έναν Ιάπωνα, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

«Είχαμε μία πολύ σύντομη συνάντηση γιατί δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα να συζητήσουμε» δήλωσε ο Μάικ Μόουζες, ο επικεφαλής της αποστολής, σύμφωνα με ανακοίνωση του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της NASA.

Το διαστημόπλοιο έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο ακρωτήριο του Κανάβεραλ στην Φλόριντα την Πέμπτη στις 3.20 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του ακρωτηρίου, Κάθι Γουίντερς, οι συνθήκες εκτόξευσης θα είναι κατά 90% ευνοϊκές.

Το ταξίδι των επτά αστροναυτών θα διαρκέσει 14 ημέρες, ενώ στόχος τους είναι να εγκαταστήσουν το τέταρτο και τελευταίο ζευγάρι των ηλιακών κεραιών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια για την διεξαγωγή πειραμάτων σε εργαστήρια στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου