''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Πλεκτά πουλόβερ για κοτόπουλα



Μία γυναίκα από το Norfolk έπλεξε 1,500 μάλλινα πουλόβερ προκειμένου να ντύσει κότες, οι οποίες είχαν ξεπουπουλιαστεί.

Η 29χρονη Jo Eglen, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός Κέντρου Διάσωσης Ορνιθών στο Norwich, κατάφερε να σώσει και να προσφέρει στέγη σε 5.750 κότες ορνιθοτροφείου.

Πολλές από αυτές είχαν χάσει τα φτερά τους και έτσι η κυρία Eglen απευθύνθηκε στην τοπική κοινότητα, ζητώντας άτομα που θα προσφέρονταν να πλέξουν πουλόβερ για τις ξεπουπουλιασμένες κότες.

Η κυρία Eglen, άρχισε να σώζει τις κότες μετά από μία επίσκεψή της σε μία τοπική φάρμα. Η ίδια δήλωσε: «Κάποια ορνιθοτροφεία έχουν πάνω από 10,000 κότες της ίδιας ηλικίας. Όταν οι κότες σταματούν ή αρχίζουν να ελαττώνουν την ωοτοκία, στέλνονται για σφαγή – όχι για να καταναλωθούν ως κρέας, απλά για να θανατωθούν και να μειωθεί ο αριθμός των ορνίθων στη φάρμα.»

«Ξέρουμε ότι μόλις αφεθούν ελεύθερες από τη φάρμα, οι κότες αρχίζουν να ξανακάνουν αυγά. Αδυνατίζουν και αρχίζουν να χάνουν τα πούπουλά τους εξαιτίας του στρες και της ζέστης. Γύρω στο 60% των ορνίθων που τα καταφέρνουν είναι ξεπουπουλιασμένες.»

«Έχουμε σχέδια στην ιστοσελίδα μας που είναι πολύ εύκολα. Τους τελευταίους δύο μήνες μόνο πλέξαμε 1,500 πουλόβερ.»

Ananova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου