''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κονδύλια 2,4 δισ. δολαρίων από τον Ομπάμα για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων

«Πράσινες» μεταφορές

Δημοσίευση: πρίν 2 ώρες και 20'
Ο Ομπάμα επισκέφθηκε το τεχνικό Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων Εdison στην Καλιφόρνια

Ο Ομπάμα επισκέφθηκε το τεχνικό Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων Εdison στην ΚαλιφόρνιαReuters

Λος Αντζελες: Στο πλαίσιο του πακέτου Ομπάμα για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, το υπουργείο Ενέργειας θα διαθέσει 2,4 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα καταστήσουν τις ΗΠΑ πρωτοπόρο στις νέες τεχνολογίες μεταφορών.

«Μπορούμε να αφήσουμε τις θέσεις εργασίας του αύριο να δημιουργηθούν στο εξωτερικό, ή να τις δημιουργήσουμε εδώ στην Αμερική και να θέσουμε τα θεμέλια για μακροχρόνια ευημερία» δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τεχνικό Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων Εdison στην Καλιφόρνια.

Τα χρήματα, εξήγησε, θα διατεθούν για την ανάπτυξη ηλεκτρικών υβριδικών αυτοκινήτων νέας γενιάς και εξελιγμένων μπαταριών για τα οχήματα του αύριο. Το σχέδιο, υποσχέθηκε, θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και μακροπρόθεσμα θα μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

Μέχρι το 2015 θα πρέπει να κινούνται στους αμερικανικούς δρόμους ένα εκατομμύριο φιλικά στο περιβάλλον οχήματα, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα δοθεί κίνητρο για την αγορά ηλεκτρικών υβριδικών οχημάτων με τη μορφή φοροαπαλλαγής ύψους 7.500 δολαρίων.

«Η χώρα που ηγείται στον τομέα της ενέργειας θα είναι η χώρα που ηγείται όλου του κόσμου τον 21ο αιώνα» εκτίμησε ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου