''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Αντιγράφοντας τον ήλιο



Επιστήμονες στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι προσπαθούν να αντιγράψουν τη δύναμη του ηλίου, πυροδοτώντας ακτίνες λέιζερ απάνω σε σφαιρίδιο υδρογόνου.

Φυσικοί στο Εθνικό Εργαστήριο Ανάφλεξης στο Livermore της Καλιφόρνια λένε ότι τα πειράματα πυρηνικής σύντηξης ίσως προσφέρουν στον κόσμο μια καθαρή πηγή ενέργειας.

192 ακτίνες λέιζερ θα πέσουν πάνω στο σφαιρίδιο υδρογόνου, με δυνατότητα παραγωγής 500 τρισεκατομμυρίων βατ – 1,000 φορές την ποσότητα του αμερικανικού εθνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνουν οι επιστήμονες.

«Με τα πειράματα ανάφλεξης, φιλοδοξούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παράγουμε περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή της [ενέργειας] και ότι η σύντηξη μπορεί να αποτελέσει πηγή κλιματικά ουδέτερης ενέργειας,» αναφέρει ο Ed Moses, διευθυντής του εργαστηρίου.

Η επιστήμη βρίσκεται περίπου 25 χρόνια μακριά από το να κατασκευάσει πυρηνικούς σταθμούς σύντηξης, οι οποίοι θα αποτελέσουν μια καθαρότερη εναλλακτική πηγή ενέργειας σε σχέση με το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο. Αυτοί οι σταθμοί θα χρησιμοποιούν άτομα υδρογόνου, που θα έχουν ληφθεί από το θαλασσινό νερό, ως καύσιμο για να παράγουν κλιματικά ουδέτερο ηλεκτρικό ρεύμα με ελάχιστα ραδιενεργά απόβλητα, συμπλήρωσε ο Moses.

UPI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου