''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Μεγάπτερη φάλαινα στα παράλια της Σλοβενίας



Ένα σπάνιο είδος κήτους εντοπίστηκε να κινείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα παράλια της Σλοβενίας, στην Αδριατική, με αποτέλεσμα το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας να εκδώσει οδηγίες προς τους αλιείς και τους κατόχους σκαφών.

Πρόκειται για μία μεγάπτερη (καμπούρα) φάλαινα, ένας είδος το οποίο σπάνια εισέρχεται στη Μεσόγειο από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το ογκώδες θαλάσσιο θηλαστικό, βάρους 20 τόνων, εντοπίστηκε στον κόλπο του Πίραν, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη Ιζόλα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σλοβενίας προειδοποίησε ότι πρόκειται για προστατευόμενο είδος και συνιστά στους αλιείς και τους κατόχους σκαφών να μην το πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, να μην το ενοχλούν και να μην επιχειρήσουν να του δώσουν τροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου