''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Δωρεάν δερματολογική εξέταση από την ΕΔΑΕ για την πρόληψη του μελανώματος

Από 11 έως 15 Μαΐου

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση

Αθήνα: Κάθε χρόνο περισσότεροι από 50.000 Ευρωπαίοι έρχονται αντιμέτωποι με τη θλιβερή διαπίστωση ότι μια ελιά που είχαν κάποτε έχει μετατραπεί σε μελάνωμα.

Η καταλληλότερη λύση για την αποφυγή μιας τέτοιας επικίνδυνης εξέλιξης αποτελεί η προληπτική εξέταση του δέρματος.

Τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται μία σημαντική αύξηση στη διάγνωση νέων κρουσμάτων, με το μελάνωμα να αποτελεί άμεσο κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τη ζωή. Ιδιαίτερα ανησυχητικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι παρουσιάζεται αύξηση 3-7% κάθε χρόνο στις νέες διαγνώσεις κακοήθους μελανώματος, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφονται περισσότερα από 130.000 νέα κρούσματα μελανώματος παγκοσμίως και περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τη νόσο κάθε χρόνο.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος οργανώνει την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος».

Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία τηςΕλληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη, την «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος» που φέτος θα πραγματοποιηθεί 11 έως 15 Μάιου με την υποστήριξη των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων La Roche-Posay.

Με ευαισθησία στις αρχές που διέπουν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, στην έδρα της εταιρίας, δωρεάν προληπτική εξέταση από δερματολόγους της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας, ενώ η εταιρεία La Roche-Posay διένειμε υλικό για την προφύλαξη κατά του μελανώματος.

Το ενδιαφέρον για την εξέταση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η επανάληψη του προγράμματος προληπτικού ελέγχου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δερματολόγοι της ΕΔΑΕ θα εξετάζουν δωρεάν το κοινό σε ιδιωτικά ιατρεία και σε νοσοκομειακά ιδρύματα.

Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 800 11 11 2 22 για όλη την εβδομάδα 11-15 Μαΐου όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού και να εξεταστούν δωρεάν.

Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το δικτυακό τόποwww.edae.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου