''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα επιδότησης για την εξοικονόμηση ενέργειας ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ

Εφαρμογή σε 228 δήμους

Ο Ν.Κακλαμάνης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκη

Ο Ν.Κακλαμάνης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ.ΧατζηδάκηΑΠΕ

Αθήνα: Επιδοτήσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ», ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 228 δήμους με πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 228 δήμους σε όλη τη χώρα με πληθυσμό πάνω από 10.000 κατοίκους και τις πρωτεύουσες όλων των δήμων και θα χρηματοδοτεί παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτήρια κοινόχρηστους χώρους στις δημοτικές μεταφορές κλπ.

Εκτιμάται ότι μέσω του προγράμματος θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 10% εως 40%. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 6.800 τόνους ετησίως. Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς και τα υπόλοιπα που θα προκηρύξει για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του τομέα των κατασκευών, ο οποίος πλήττεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η χρηματοδότηση αφορά το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% αφορά ίδια κεφάλαια των δήμων. Όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης για το δήμο Αθηναίων, το 30% της χρηματοδότησης θα προέλθει από δάνειο που έχει πάρει εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο, ύψους 50 εκατ ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και δεν έχει αξιοποιήσει ακόμα, ενώ εκτιμά ότι μια καλή λύση πηγής χρηματοδότησης για τους δήμους είναι το Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η παραλαβή των προτάσεων θα αρχίσει στις 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει τρεις μήνες. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου και η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική, δηλαδή θα χρηματοδοτηθούν οι καλύτερες προτάσεις κατά προτεραιότητα και η έναρξη των προγραμμάτων προσδιορίζεται για το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου