''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Πρωτοφανής η συμμετοχή του κόσμου στην εκστρατεία για την Ώρα της Γης

Ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον

Με κεριά στα χέρια εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο αφιέρωσαν μια ώρα στη Γη

Με κεριά στα χέρια εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο αφιέρωσαν μια ώρα στη ΓηΑΠΕ

Σίδνεϊ: Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εκστρατεία για την Ώρα της Γης, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως κατέβασαν τον διακόπτη για μία ώρα, σαν μια συμβολική κίνηση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι περιβαλλοντολόγοι κάνουν λόγο για τεράστια επιτυχία.

«Ο κόσμος λέει ναι στην δράση για το περιβάλλον, τώρα θα πρέπει και οι κυβερνήσεις να ακολουθήσουν», δήλωσε η WWF.

Από την ερευνητική βάση της Ανταρκτικής και τις πυραμίδες της Αιγύπτου, από το Κολοσσαίο της Ρώμης και το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, τα φώτα έσβησαν και μια σκοτεινή λωρίδα, πάχους όσο μία ζώνη ώρας, κινήθηκε από την ανατολή προς τη δύση σταδιακά ανάλογα με την τοπική ώρα.

Η Ώρα της Γης τηρήθηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία το 2007, επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο ένα χρόνο αργότερα και φέτος κλιμακώθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα.

«Το μήνυμα από τον κόσμο ήταν δυνατό και καθαρό: Όχι άλλες καθυστερήσεις, ώρα για δράση», δήλωσε ο ο Κιμ Κάρστενσεν, ηγέτης της Παγκόσμιας Κλιματικής Πρωτοβουλίας της WWF.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από τα απομακρυσμένα νησιά Τσάταμ στον Ειρηνικό. Ακολούθησαν τα Φίτζι, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, η χώρα που εμπνεύστηκε την πρωτοβουλία πριν από δύο χρόνια.

Τα φώτα στο Σίδνεϊ έσβησαν στις 05.30 ώρα Ελλάδας και χιλιάδες Αυστραλοί βγήκαν στους δρόμους κρατώντας κεριά.

Ακόμα και στην Ανταρκτική, τα 26 άτομα που περνούν το χειμώνα στη Βάση Σκοτ της Νέας Ζηλανδίας έσβησαν τις ηλεκτρικές συσκευές και περιόρισαν το φωτισμό στο απολύτως απαραίτητο.

Καθώς ο ήλιος έδυε, οι πυραμίδες της Αιγύπτου, το Κολοσσαίο της Ρώμης, ο Πύργος του Αιφελ, η Ακρόπολη και πολλά ακόμη σημαντικά μνημεία ανά τον κόσμο βυθίζονταν στο απόλυτο σκοτάδι, αφιερώνοντας μία ώρα στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου