''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Αναπτύχθηκε επιτυχώς η τελευταία ηλιακή κεραία του ISS



Η τέταρτη και τελευταία ηλιακή κεραία με διπλή έλικα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) αναπτύχθηκε με επιτυχία την Παρασκευή, ανακοίνωσε η NASA, η τηλεόραση της οποίας μετέδωσε απευθείας την επιχείρηση.

Η παράδοση, η προσαρμογή και έπειτα η ανάπτυξη της ηλιακής κεραίας ήταν οι κύριοι στόχοι αυτής της αποστολής του Ντισκάβερι και του πληρώματός του που αποτελείται από επτά αστροναύτες. «Όλα εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα», είπε η σχολιάστρια της τηλεόρασης της NASA.

Μόλις ενεργοποιηθεί, η κεραία θα δώσει στο προχωρημένο φυλάκιο σε τροχιά την πλήρη ηλεκτρική του δυνατότητα, δηλ. 120 κιλοβάτ έναντι 90 τώρα, αρκετά για να τροφοδοτήσουν μια σαρανταριά μεγάλες κατοικίες. Αυτή η ηλιακή κεραία με διπλή έλικα και συνολικά τέσσερα πλαίσια έχει έκταση 73,15 μέτρα κατά την πλήρη ανάπτυξή της.

Τα τέσσερα πλαίσια αποτελούνται από 32.800 κυψέλες που μετατρέπουν την ενέργεια από τον ήλιο απευθείας σε ηλεκτρισμό. Ως εκ τούτου ο ISS θα διαθέτει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να υλοποιήσει όλα τα επιστημονικά πειράματα που προγραμματίστηκαν από το ευρωπαϊκό εργαστήριο Columbus και το ιαπωνικό Kibo στον ISS το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου