''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ανακαλύφθηκε πορτρέτο του Σαίξπηρ



Βρετανικό ίδρυμα ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ένα πορτρέτο του Σαίξπηρ, το οποίο πιστεύεται ότι είναι η μόνη αυθεντική εικόνα του πιο διάσημου άγγλου συγγραφέα.

Μέχρι τώρα μόνο δύο πορτρέτα του Σαίξπηρ θεωρούνται ότι αναπαριστούν με αυθεντικό τρόπο την εικόνα του, αλλά και τα δύο είχαν ζωγραφιστεί μετά το θάνατό του, περίπου το 1623.

Το συγκεκριμένο πορτρέτο ολοκληρώθηκε το 1610, έξι χρόνια πριν από το θάνατό του, όταν ήταν 46 χρόνων, σύμφωνα με τον Πολ Εντμοντσον από το The Shakespeare Birthplace Trust.

Η θεωρία του υποστηρίζεται από τα στοιχεία που βρέθηκαν μετά την εργαστηριακή εξέταση της προσωπογραφίας με ακτίνες Χ και με τη μέθοδο της υπέρυθρης απεικόνισης. Το σημαντικό στοιχείο του πίνακα είναι ότι ο Σαίξπηρ έχει περισσότερα μαλλιά σε σχέση με τα άλλα πορτρέτα του.

Η προσωπογραφία ανήκει στην οικογένεια Κομπ εδώ και γενιές. Ο Αλεκ Κομπ έμεινε έκπληκτος όταν το 2006 στην έκθεση «Αναζητώντας τον Σαίξπηρ» είδε έναν πίνακα που ήταν σχεδόν ίδιος με ένα πορτρέτο της οικογενειακής του συλλογής.

Το πορτρέτο θα εκτεθεί μαζί με άλλα έργα που αφορούν τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε αναδρομική έκθεση στο Στράφορντ απόν Εϊβον από τις 23 Απριλίου ως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου