''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Παγκόσμια συμμετοχή στην Ώρα της Γης



Τα φώτα έσβησαν το Σάββατο σε τουριστικά αξιοθέατα και σπίτια σε όλο τον κόσμο για την Ώρα της Γης 2009, μια παγκόσμια πρωτοβουλία σχεδιασμένη για να υπογραμμιστεί η απειλή από την κλιματική αλλαγή.

Από την Όπερα του Σίδνεϊ και τη Γέφυρα του Λιμανιού της ίδιας πόλης ως τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι και το Κοινοβούλιο του Λονδίνου, τα φώτα έσβησαν στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για να ενθαρρύνουν οι άνθρωποι να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από τα ορυκτά καύσιμα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, η πρωτοβουλία έδειξε ότι εκατομμύρια άνθρωποι ζητούν από τις κυβερνήσεις να επεξεργαστούν μια νέα ισχυρή συμφωνία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας ως το τέλος του 2009, έστω κι αν η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με τα κόστη.

«Ονειρευόμαστε από καιρό μια νέα συμφωνία για το κλίμα», δήλωσε ο Κιμ Κάρστενσεν, επικεφαλής μιας παγκόσμιας κλιματικής πρωτοβουλίας στην οργάνωση WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση), στη Βόννη της Γερμανίας, την πόλη που φιλοξενεί τις συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα από σήμερα 29 Μαρτίου ως τις 8 Απριλίου.

«Σήμερα δεν είμαστε πια τόσο μόνοι με το όνειρό μας. Το μοιραζόμαστε με όλους αυτούς τους ανθρώπους που σβήνουν τα φώτα τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ώρα της Γης τηρήθηκε για πρώτη φορά το 2007 στην Αυστραλία και έγινε παγκόσμια το 2008, καθώς 50 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σ' αυτή. Στην Ασία, φέτος έσβησαν τα φώτα σε αξιοθέατα στην Κίνα, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες. Ο κόσμος διασκέδασε με πικ-νικ και συναυλίες υπό το φως των κεριών.

Ανάμεσα στα παγκόσμια αξιοθέατα που έσβησαν τα φώτα τους ήταν οι Πύργοι Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο θόλος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, οι Πυραμίδες της Αιγύπτου και η Ακρόπολη των Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου