''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την επιληψία διοργανώνει το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς»

«Ας μιλήσουμε ανοικτά»

Η ζωή με την επιληψία είναι περισσότερα από μία παύση μεταξύ κρίσεων, δηλώνουν οι διοργανωτές του σεμιναρίου

Η ζωή με την επιληψία είναι περισσότερα από μία παύση μεταξύ κρίσεων, δηλώνουν οι διοργανωτές του σεμιναρίου

Το Ειδικό Ιατρείο Επιληψιών και Μονάδα Καταγραφής Κρίσεων του Νευρολογικού Τμήματος του ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς» διοργανώνει στις 3 και 4 Απριλίου το 6ο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τις Επιληψίες, στο Ξενοδοχείο King's George, στο Σύνταγμα.

Το σεμινάριο της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 3 Απριλίου) θα αφορά στο κυρίως στις επιληψίες της εφηβικής ηλικίας, καθώς και θέματα διαχείρισης των εφήβων με επιληψίες από τους γιατρούς και τις οικογένειές τους.

Την επομένη ημέρα, το αντικείμενο επιστημονικής συζήτησης είναι η νευροψυχολογική διερεύνηση της επιληψίας. Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοικτή για το κοινό, όπου οι ίδιοι οι ασθενείς θα συζητήσουν για την περιθωριοποίηση, τα καθημερινά προβλήματα και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι «Ας μιλήσουμε ανοικτά για την επιληψία»:

Του ειδικού επιστημονικού σεμιναρίου θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009, ώρα 13:00, Ξενοδοχείο Hilton, αίθουσα Θάλεια. Ομιλητές θα είναι η Δρ. Κλημεντίνη Καραγεωργίου (διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς») και ο Δρ. Στυλιανός Γιαννακόδημος (νευρολόγος, επιληπτολόγος, επιμελητής Α' - υπεύθυνος Ειδικού Ιατρείου Επιληψίας και & Μονάδος Καταγραφής Κρίσεων, Νευρολογικό Τμήμα, ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς»)

Λίγα λόγια για την επιληψία

Η επιληψία, η πλέον συχνή και σοβαρή νευρολογική πάθηση, απαντάται περίπου με την ίδια συχνότητα παγκοσμίως.

Μέχρι 5% του πληθυσμού θα έχει τουλάχιστον μία επιληπτική κρίση κατά την διάρκεια της ζωής του, με άνω των 50 εκατομμύριων ανθρώπων παγκοσμίως να πάσχουν από επιληψία σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 100-120 χιλιάδες άτομα πάσχουν από τη νόσο. Οι σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις έχουν σημαντικά βελτιώσει τη διάγνωση, την κατανόηση των αιτίων και τη θεραπεία των ασθενών.

Σήμερα, έως 70% των ασθενών ελέγχονται πλήρως με την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία, ενώ σημαντική πρόοδος έχει επίσης επιτευχθεί στη χειρουργική αντιμετώπιση των ανθεκτικών περιπτώσεων. Εξειδικευμένα κέντρα διάγνωσης και αντιμετώπισης των επιληψιών έχουν δημιουργηθεί διεθνώς και στον ελληνικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου