''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Πέφτει το μερίδιο του Internet Explorer στην παγκόσμια αγορά


Επτά στους εκατό χρήστες εγκατέλειψαν τον ΙΕ τον τελευταίο χρόνο

Επτά στους εκατό χρήστες εγκατέλειψαν τον ΙΕ τον τελευταίο χρόνο

Νέα Υόρκη: Το μερίδιο του Internet Explorer στην παγκόσμια αγορά των browser έπεσε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες σε διάστημα ενός χρόνου και περιορίζεται σήμερα στο 67,55%, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας διαδικτυακών μετρήσεων Net Applications.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Mozilla Firefox που κέρδισε τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση και ανέβηκε στο 21,53%. Στην τρίτη θέση ο πλοηγός Safari της Apple ο οποίος ανέβηκε κατά περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα από το Νοέμβριο και κατέχει σήμερα το 8,29%, δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. To Chrome της Google έχει κερδίσει το 1,12% της αγοράς από την εμφάνισή του το Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας το Opera που περιορίζεται τώρα στο 0,7%.

Η πτώση του Internet Explorer είναι μια τάση που συνεχίζεται εδώ και καιρό, σχολιάζει το CNet. Η νέα ετήσια πτώση κατά 7% έρχεται να προστεθεί στην υποχώρηση κατά 9% την προηγούμενη διετία.

Το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης αποδίδεται στον Internet Explorer 6, του οποίου το μερίδιο μειώθηκε από το 30,63% πέρυσι το Φεβρουάριο στο 19,21% φέτος τον Ιανουάριο. Αντίθετα, η νεότερη έκδοση 7 κέρδισε πάνω από 3 ποσοστιαίες μονάδες και κατέχει σήμερα το 47,32% της αγοράς.

Η τελική δοκιμαστική έκδοση του Internet Explorer 8 παρουσιάστηκε από τη Microsoft την περασμένη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, πάντως, η πρακτική της εταιρείας να διαθέτει το πρόγραμμα ως αναπόσπαστο τμήμα των Windows παραμένει στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών αρχών ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου