''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Μωρό με 24... δάχτυλα!


Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια καμαρώνει περήφανο καθώς απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ένα υγιέστατο αλλά εξαιρετικά σπάνιο μωράκι.

Το μωρό, που είναι αγοράκι και ονομάζεται Kamani Hubbard γεννήθηκε με 6 πλήρως ανεπτυγμένα και λειτουργικά δάχτυλα στα πόδια και τα χέρια. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «πολυδακτυλία». Παρόλο που υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εξαδάκτυλων ανθρώπων, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά σπάνια.

Το βρέφος γεννήθηκε στο νοσοκομείο Saint Luke'Αs του Σαν Φρανσίσκο πριν από 3 εβδομάδες και κανείς δεν παρατήρησε στην αρχή ότι έχει από έξι δάχτυλα σε κάθε χέρι και πόδι, αφού ήταν τέλεια σχηματισμένα.

«Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι μας ανακοίνωσαν μόνο ότι το μωρό μας ζυγίζει 2.700 γραμμάρια και πως είναι πολύ καλά στην υγεία του, δήλωσε η μητέρα του μικρού Hubbard, Miryoki Gross.

Ο πατέρας όμως του μωρού, Kris Hubbard, παρατήρησε αυτό το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο πολυδακτυλίας: 6 τέλεια σχηματισμένα δάχτυλα σε κάθε χέρι και 6 τέλεια σχηματισμένα δάχτυλα σε κάθε πόδι. Αποκάλυψε, όμως, πως υπάρχει ιστορικό πολυδακτυλίας στην οικογένεια.

«Κάποια από τα μέλη της οικογένειάς μου έχουν έξι δάχτυλα στα χέρια, αλλά δεν είναι πλήρως σχηματισμένα. Κανένας όμως δεν έχει 6 δάχτυλα στα πόδια,» δήλωσε ο 34χρονος Kris Hubbard.

Και ο ίδιος είχε 6 δάχτυλα όταν γεννήθηκε, αλλά επειδή δεν ήταν σχεδόν καθόλου ανεπτυγμένα και καθόλου λειτουργικά, του τα αφαίρεσαν όταν ήταν ακόμα μικρός.

Η περίπτωση του μικρού 6δάκτυλου βρέφους είναι εξαιρετικά σπάνια σύμφωνα με τους γιατρούς, και λόγω της πλήρους λειτουργικότητάς τους, η δυσμορφία αυτή δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

«Θα έλεγα πως είναι μάλλον μία ενδιαφέρουσα και όμορφη παραλλαγή παρά κάτι το ανησυχητικό,» δήλωσε ο Δρ. Michael Treece, παιδίατρος στο νοσοκομείο Saint Luke'Αs. «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην προχωρήσω σε αφαίρεση των επιπλέον δαχτύλων. Καταλαβαίνω ότι τα παιδιά θα το πειράζουν με το παραμικρό, αλλά το να έχεις ένα παραπάνω δάχτυλο σε κάθε χέρι είναι κάτι παραπάνω από «παραμικρό». Σκεφτείτε πόσο καλός πιανίστας ή κιθαρίστας θα μπορούσε να γίνει με ένα παραπάνω δάχτυλο, για να μην πω πόσο χρήσιμο θα του φανεί στη δακτυλογράφηση...»

Η μητέρα του βρέφους δήλωσε πως δεν είχε αρκετό χρόνο για να συνειδητοποιήσει και να εμπεδώσει αυτό που συμβαίνει στο παιδί της. Η ιδιαιτερότητα του γιού της δεν φάνηκε σε κανέναν από τους υπερήχους.

«Μέχρι να γεννήσω, κανείς δεν μου είχε πει για τα παραπάνω δάχτυλα του παιδιού μου, επομένως μετά τον τοκετό έπαθα κάτι σαν σοκ,» ανέφερε η κυρία Gross.

«Απλά θέλω να καταλάβει όταν μεγαλώσει τη σπουδαιότητα του χαρίσματός του,» ανέφερε ο πατέρας του μωρού.

Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της ιστορίας υπήρξαν εξαδάχτυλοι. Ενδεχομένως, αυτός ο μπόμπιρας να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει ότι είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα.

KTVU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου