''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου



Η Ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου πρόκειται να γιορταστεί για έκτη χρονιά φέτος σε περισσότερες από 52 χώρες, υπό την αιγίδα του Επιτρόπου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κυρίας Viviane Reding.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Εννέα στους δέκα Έλληνες γονείς ζητούν περισσότερες ενημερωτικές καμπάνιες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο. Ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου, αναγνωρίζοντας λοιπόν την ανάγκη του ελληνικού κοινού για περισσότερη άμεση και έγκαιρη ενημέρωση, συνεχίζει το έργο του για τη διετία 2009-2010 και παραχωρεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009 στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας / Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα).

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται κάθε δεύτερη Τρίτη του Φεβρουαρίου. Φέτος η ημέρα αυτή είναι η 10η Φεβρουαρίου. Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2002, όταν γεννήθηκε η ιδέα καθιέρωσης του εορτασμού. Στις 6 Φεβρουαρίου 2004 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε 16 χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, ενώ στις 8 Φεβρουαρίου 2005, η ημέρα αυτή εορτάστηκε σε 29 χώρες. Στην Ελλάδα, ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε διαγωνισμό παιδικής ιστορίας.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2006, οι χώρες που συμμετείχαν ήταν 36. Διοργανώθηκε παγκόσμιας εμβέλειας «blogathon», με σκοπό την προώθηση μηνυμάτων επαγρύπνησης σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Στην Ελλάδα ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό σταυρόλεξου και κουίζ γνώσεων.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2007, συμμετείχαν στον εορτασμό 43 χώρες και πλειάδα διεθνών οργανισμών. Διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά «blogathon» αλλά και πανευρωπαϊκός μαθητικός διαγωνισμός, στον οποίο οι Έλληνες μαθητές αναδείχτηκαν πρώτοι σε συμμετοχές και κέρδισαν 2 από τα 4 πανευρωπαϊκά βραβεία.

Οι επιτυχίες για τους Έλληνες μαθητές συνεχίστηκαν το 2008. Στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό κατέκτησαν 2 από τα 3 Πανευρωπαϊκά βραβεία και μια αναπληρωματική θέση! Οι νικητές βραβεύτηκαν σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνικός Κόμβος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, στις 12 Φεβρουαρίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου