''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Nero 9: όλα τα στοιχεία για τη νέα σουίτα επεξεργασίας multimedia

Η Nero ανακοίνωσε τη νέα έκδοση της δημοφιλούς σουίτας της, που έχει μετατραπεί σε ένα πανίσχυρο πακέτο προγραμμάτων multimedia, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στην εγγραφή αλλά σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε, να αντιγράψετε, να μοιραστείτε, ακόμα και να ανεβάσετε online τα αρχεία σας με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο.

- Για παράδειγμα, το ενσωματωμένο "Ad Spotter" απομακρύνει αυτόματα όλες τις διαφημίσεις από τις τηλεοπτικές εκπομπές που έχετε γράψει στο σκληρό σας. Το "Music Grabber" μετατρέπει το YouTube σε πλατφόρμα δωρεάν παραγωγής MP3 [καθώς απομονώνει τη μουσική από όλα τα video σας]. Στα νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται και μια λειτουργία αναγνώρισης της μουσικής από την Gracenote, που μπορεί να βρει αυτόματα, με την αρωγή του Web βεβαίως, τον τίτλο, το άλμπουμ και τον καλλιτέχνη του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.

Νέα οπτική αποκτά και το Nero StartSmart, με ένα βελτιωμένο περιβάλλον χρήσης, που επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν άμεσα πρόσβαση σε λειτουργίες και να εκτελούν στο πι και φι εργασίες όπως είναι η αναζήτηση μεταξύ των μουσικών κομματιών για την εύρεση ενός τίτλου και η εγγραφή [και ripping] CD/DVD με "ένα κλικ".

Ιδιαίτερο βολικό θα σας φανεί το Auto Backup, μέσω του οποίου μπορείτε να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας των πολύτιμων δεδομένων σας σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Για πρόσθετη ασφάλεια και ευελιξία υπάρχει η δυνατότητα συνδρομής στο Nero Online Backup, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε και να έχετε online πρόσβαση σε αρχεία, αποδεσμεύοντας πολύτιμο χώρο στο δίσκο σας.


Από τις νέες λειτουργίες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν, είναι ο "Movie Wizard", που δημιουργεί με... μαγικό τρόπο εντυπωσιακές παραγωγές από τα video με τα οποία τον τροφοδοτείτε [και τα οποία μπορεί να προέρχονται από οποιεσδήποτε πηγές, από μια βιντεοκάμερα ή ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο]. Στα templates που τον συνοδεύουν, θα βρείτε έτοιμα themes για βαπτίσεις, γάμους ή διακοπές, τα οποία θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε τις δικές σας παραγωγές σε χρόνο dt [καθώς το πρόγραμμα αναλαμβάνει να εισαγάγει αυτόματα εφέ μετάβασης από το ένα video στο άλλο, υπότιτλους, τη μουσική υπόκρουση ακόμα και τα credits].

Ανάμεσα στα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθούν η δυνατότητα μετατροπής των στάνταρ SD clips σε ανάλυση HD, η δυνατότητα παρακολούθησης τηλεόρασης στο Windows Vista Sidebar με το Nero Live Gadgets, η λειτουργία Tape Scan που κάνει παιχνιδάκι την επεξεργασία video, και ο "Rescue Agent", ο οποίος έχει εξοπλιστεί με αρκετές επιλογές για την ανάκτηση σβησμένων αρχείων από κάθε μέσο αποθήκευσης [USB drives, κάρτες μνήμης Flash, σκληρούς δίσκους κ.λπ.].

Νero Move It

Ταυτόχρονα με το Nero 9, η εταιρεία ανακοίνωσε και το Nero Move It, με το οποίο φαίνεται να ξεφεύγει από το μοντέλο της εταιρείας που ασχολείται με την ανάπτυξη ενός μόνο προϊόντος [βλ. Nero] και μεταμορφώνεται σε μια εταιρεία που θα κατασκευάζει και άλλα προϊόντα που θα διευκολύνουν τη ζωή μας [όπως είναι το Nero Move It]. Το Nero Move It, όπως προδίδει και η ονομασία του, είναι ένα πρόγραμμα για να μεταφέρετε απλά και γρήγορα τα multimedia αρχεία σας [τραγούδια, video κ.λπ.] σε οποιαδήποτε συσκευή [από και προς το κινητό, το iPod, το PSP, την ψηφιακή σας μηχανή ή τον φορητό multimedia player].

Υποστηρίζοντας όλους τους τύπους αρχείων [για μουσική, video και φωτογραφίες], το νέο πρόγραμμα της Nero τα κάνει όλα στο background απαιτώντας την ελάχιστη δυνατή επέμβαση από το χρήστη.

Tόσο το Nero 9 όσο και το Nero Move It θα είναι επίσημα διαθέσιμα στη χώρα μας από την ProgramΒ [όπως μετονομάστηκε η ProgramA, με το "B" να αντιστοιχεί στο Balkans] από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, που είναι η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους παγκοσμίως [το ανεπίσημο ντεμπούτο των δύο προϊόντων γίνεται την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, στα καταστήματα Public της πλατείας Συντάγματος, στην Αθήνα].


The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου