''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

IDC: Το "Green IT" φθάνει σε σημείο αιχμής σε όλη την Ευρώπη

Τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης σχετικά με τις τεχνολογίες πληροφορικής στη δυτική Ευρώπη έδειξαν ότι περισσότερες από τις μισές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν εφαρμόσει πλέον επίσημη στρατηγική "Green IT". Κατά μέσο όρο, αυτές οι εταιρίες αναμένουν μείωση των πραγματικών εξόδων τους κατά 14,5% στους επόμενους 12 μήνες. Η βαρομετρική μελέτη της IDC για το "Green IT" που υποστηρίχθηκε από την Dell, συμπεριέλαβε τις απόψεις 459 διευθυντών στις τεχνολογίες πληροφορικής από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, με περισσότερους από 1000 υπαλλήλους που λειτουργούν τουλάχιστον ένα datacenter. - Σύμφωνα με τον Nathaniel Martinez, διευθυντή προγράμματος της ομάδας της IDC που ασχολείται με τις λύσεις υποδομής και συστήματος στην Ευρώπη (European System and Infrastructure Solution Group), «η βιωσιμότητα έχει αναδυθεί ως καίριο θέμα συζήτησης σε σημαντικές αποφάσεις εταιρικών επενδύσεων. Η κατανόηση των κινήτρων για την επιδίωξη μιας "πράσινης" στρατηγικής, αλλά και η αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί και ποια είναι 

η καλύτερη πρακτική για εφαρμογή, είναι απολύτως συσχετιζόμενα στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον.»


Η Dell στοχεύει να καθιερώσει την βαρομετρική έρευνα "Green IT" ως ετήσιο δείκτη εταιρικής προόδου προς την επίτευξη βιώσιμων, περιβαλλοντικά θετικών πολιτικών στις τεχνολογίες πληροφορικής. Ο Dave Marmonti, senior vice president της Dell και πρόεδρος της Dell Europe, Middle East and Africa (EMEA) σχολιάζει: «στην Dell παράγουμε τεχνολογίες που θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να βελτιώσουν την περιβαλλοντική τους απόδοση και σταδιακά να εξοικονομήσουν χρήματα. Η πρώτη αυτή έκδοση του βαρόμετρου καταδεικνύει ότι η εξοικονόμηση χρημάτων μέσω μιας στρατηγικής "Green IT" είναι πραγματικότητα, αλλά δεν είναι εξασφαλισμένη. Μια στρατηγική "'Green IT" για να είναι επιτυχημένη πρέπει να αφομοιωθεί στην κουλτούρα της εταιρίας.»

Οι πρωτοβουλίες "Green IT" δεν έχουν μόνο οικονομικά κίνητρα. Αποτελούν συχνά μέρος ευρύτερων εταιρικών στόχων, κατευθυνόμενων από την γενική διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο των οργανισμών. Το 61% των ευρωπαϊκών οργανισμών για παράδειγμα, δήλωσαν ότι οι πρωτοβουλίες "Green IT" ήταν μέρος του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Επίσης, 53% των συμμετεχόντων κατέδειξαν ως κινητήρια δύναμη των πρωτοβουλιών "Green IT" το διοικητικό προσωπικό, συμπεριλαμβάνοντας τους υπευθύνους των τεχνολογιών πληροφορικής.


The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου