''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Η άσκηση του εγκεφάλου με κομπιούτερ κάνει θαύματα


Η Δυτική Αυστραλία θα είναι η πρώτη Πολιτεία της Αυστραλίας, που θα έχει πρόσβαση σε πρόγραμμα άσκησης του εγκεφάλου, σύμφωνα με το οποίο η μνήμη κι η αντίληψη του ανθρώπου βελτιώνονται το λιγότερο για δέκα χρόνια

Η Δυτική Αυστραλία θα είναι η πρώτη Πολιτεία της Αυστραλίας, που θα έχει πρόσβαση σε πρόγραμμα άσκησης του εγκεφάλου, σύμφωνα με το οποίο η μνήμη κι η αντίληψη του ανθρώπου βελτιώνονται το λιγότερο για δέκα χρόνια. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε σήμερα ο οργανισμός Alzheimer’s Australia, λέγοντας ότι προορίζεται για ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν μικρή έως και μηδαμινή εμπειρία χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα δώσει την ικανότητα στους χρήστες να σκέφτονται γρηγορότερα, να συγκεντρώνονται καλύτερα και να θυμούνται περισσότερο. Το πρόγραμμα πρέπει να ακολουθείται για 8 εβδομάδες, πέντε μέρες την εβδομάδα και αναμένεται να βελτιώσει κατά 130% την ικανότητα συγκέντρωσης του ατόμου και κατά 300% την ικανότητα να αφομοιώνει εκείνα που βλέπει. Πειράματα έχουν δείξει ότι η βελτίωση της μνήμης μπορεί να έχει διάρκεια έως και 10 χρόνια. Αυτή η ανακάλυψη αναμένεται να έχει μεγάλα οφέλη για άτομα τα οποία παίζουν σπορ, οδηγούν, ή κάνουν κάτι που απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά.

The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου