''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ξεκαθαρίζει το ψηφιακό τοπίο

Συστάθηκε κλιμάκιο του ΕΣΡ, για να καθορίσει πόσοι & ποιοί σταθμοί θα μπορούν από την 1η Νοεμβρίου να εκπέμπουν ψηφιακά, κι από ποιά συχνότητα, η χορήγηση της οποίας θα γίνεται βάση κριτηρίων πληρότητας & ποιότητας.


Στη σύσταση κλιμακίου για τον καθορισμό ποιοι και πόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας θα εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τηλεοπτικό τους πρόγραμμα και από ποια συχνότητα, προχώρησε το ΕΣΡ, ύστερα από σχετική εισήγηση του προέδρου του.

Το κλιμάκιο, του οποίου προεδρεύει ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Νέστορας Κουράκης και μέλη είναι οι Εύη Δεμίρη, Ιρις Αυδή και Κωνσταντίνος Αποστολάς, θα συνεδριάσει την Πέμπτη, προκειμένου να ορίσει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών για χορήγηση συχνότητας.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε το ΕΣΡ, σύμφωνα με το νόμο 3592/2007 άρθρο 14 παρ. 2, κι όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, Ιωάννης Λασκαρίδης, η απόφαση για την χορήγηση συχνότητας θα γίνεται με βάση τα κριτήρια πληρότητας και ποιότητας.

Συνολικά, υπάρχουν 147 τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας. Κατ’ εκτίμηση του κ. Λασκαρίδη είναι ότι αρκετοί θα αναγκαστούν να συμπράξουν, προκειμένου να λάβουν συχνότητα.

Εξάλλου, όπως ορίζει ο νόμος, από την 1η Νοεμβρίου μπορούν, όσοι πάρουν συχνότητα, να αρχίσουν τις ψηφιακές τους εκπομπές.

Επίσης, το ΕΣΡ πρόκειται να εξετάσει και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με δικτυώσεις τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς προηγούμενη άδεια του ΕΣΡ. Ο νέος νόμος ορίζει ότι μπορούν να γίνονται τέτοιες δικτυώσεις για πρόγραμμα έως και τριών ωρών, αλλά, μόνο ύστερα από άδεια του ΕΣΡ.

The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου