''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Το πείραμα του CERN και οι αντιδράσεις.

Αντιδράσεις και δυσοίωνες προβλέψεις έχει προκαλέσει το πείραμα που θα πραγματοποιηθεί στο επιστημονικό ίδρυμα CERN κατά το οποίο οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν το μυστικό της δημιουργίας του σύμπαντος.

Η αλήθειά είναι ότι και εγώ όταν έμαθα για αυτό το πείραμά τρόμαξα και στην προσπάθειά μονό να κατανοήσω τα μεγέθη των δυνάμεων.

Όμως δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να στείλω απειλητικές επιστολές και ηλεκτρονικά μηνύματα στα γραφεία των επιστημόνων του CERN.Το CERN είναι το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο και βρίσκεται στα έγκατα της γης,βαθιά κάτω από την Ελβετία.

Αύριο λοιπόν σε εκείνη την μακρινή για πολλούς τοποθεσία(εμείς θεωρούμαστε δίπλα) έχει προγραμματιστεί το πείραμα.Αυτό θα γίνει στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων και στόχο θα έχει να ρίξει φως στο μυστήριο του Big Bang.

Μια μεγάλη στιγμή για την ανθρωπότητα γεννιέται.



Ωστόσο υπάρχουν πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι ο πλανήτης μας διανύει τις τελευταίες του μέρες εξαιτίας της αλαζονείας των επιστημόνων του CERN.Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες έκριναν κάλο πριν το πείραμά ξεκινήσει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στους ανήσυχους πολίτες.

Συγκεκριμένα υποστήριξαν ότι δεν πρόκειται να συμβεί καμία καταστροφή επειδή η ενέργεια που θα απελευθερωθεί από τη σύγκρουση μέσα στον επιταχυντή είναι μικρότερη από εκείνη που προκαλούν τα πρωτόνια στις κοσμικές ακτίνες που χτυπούν συνεχώς την ατμόσφαιρα της Γης.Και Έλληνες επιστήμονες όπως ο Δημήτρης Νανόπουλος,πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και επίσημος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN καθώς επίσης και ο Γιώργος Γραμματικάκης καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σπεύδουν να χαρακτηρίσουν αυτές τις αντιδράσεις παράλογες.

Με βρίσκουν συμφωνώ.Είναι στην φύση του ανθρώπου να νομίζει ότι τα ξέρει όλα.Δεν μπορεί όμως για αυτήν την φύση να πάει πάνε πισω τοσο σημαντικά πειράματά.Το συγκεκριμένο μάλιστα ίσως να μπορέσει να αποκαλύψει τη σύσταση της σκοτεινής ύλης,του υλικού από το οποίο αποτελείται τo 90 % του σύμπαντος.

The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου