''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Espresso book Machine, η μηχανή ανατύπωσης βιβλίων σε χρόνο μηδέν


Ψάχνετε για ένα σπάνιο βιβλίο που έχει εξαντληθεί; Η τεχνολογία λύνει και αυτό το πρόβλημα, αφού η ανατύπωση βιβλίων γίνεται πλέον σε χρόνο μηδέν. Στην ουσία απαιτούνται δέκα λεπτά, τουλάχιστον στη Μελβούρνη, για την ανατύπωση ενός βιβλίου 500 περίπου σελίδων από την Espresso book Machine, μια πρωτοποριακή εκτυπωτική μηχανή των μεγάλων βιβλιοπωλείων Angus & Robertson. Σύντομα, οι μηχανές θα αριθμούν 50 και θα βρίσκονται στα διάφορα βιβλιοπωλεία της εταιρίας στην Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία.

Μ' αυτόν τον τρόπο, θα διευκολυνθούν όλοι εκείνοι που ζητούν βιβλία, τα οποία δεν είναι πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Προς το παρόν, εκείνα τα οποία μπορούν να ανατυπωθούν είναι 200, σύντομα όμως θα φτάσουν τις 100.000, αριθμό στον οποίον στοχεύει η εταιρία. "Το βιβλίο θα γοητεύει πάντα τον άνθρωπο και θα είναι η όαση φυγής για όσους περνούν ώρες ατελείωτες μπροστά στο κομπιούτερ", λένε οι υπεύθυνοι της εταιρίας.

Το πρώτο βιβλίο που θα "αναστηθεί" μ' αυτόν τον τρόπο είναι το βιβλίο που βραβεύτηκε το 1070 με τίτλο "A horse of the air" του Νταλ Στίβενς, το οποίο είναι εκτός κυκλοφορίας εδώ και 20 χρόνια.

Όσο για την τιμή και την ποιότητα των "στιγμιαίων" βιβλίων θα είναι ίδια με αυτά που εκτυπώνονται στα πιο παραδοσιακά τυπογραφεία.

The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου