''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ενίσχυση για τη δράση κατά της ελονοσίας


Οι ηγέτες του κόσμου ενέκριναν την Πέμπτη ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης κατά της ελονοσίας, που περιλαμβάνει την αποδέσμευση περίπου τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να προσπαθήσουν να σώσουν περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές έως το 2015.

Οι ηγέτες στο πλαίσιο συνόδου κορυφής για τους Στόχους της χιλιετίας για την ανάπτυξη (OMD), στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, υιοθέτησαν αυτό το παγκόσμιο σχέδιο δράσης κατά της ελονοσίας (GMAP) για να προκαλέσουν την υποχώρηση της ασθένειας.

Σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν, οι νέες οικονομικές δεσμεύσεις ανέρχονται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνουν:

-1,62 δισεκατομμύρια δολάρια δε δυο χρόνια από το παγκόσμιο Ταμείο του αγώνα κατά του Aids, της φυματίωσης και της ελονοσίας. -1,1 δισεκατομμύριο από την παγκόσμια τράπεζα.

-168,7 εκατομμύρια δολάρια από το Ίδρυμα Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς. -40 εκατομμύρια δολάρια από την βρετανική Υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης.

-28 εκατομμύρια που δόθηκαν από κοινού από την Marathon Oil, και τον Παγκόσμιο Συνασπισμό Εργασίας για το Aids, την φυματίωση και την ελονοσία, και την Ισημερινή Γουινέα.

Τα υπόλοιπα δόθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών και από την ένωση Sesame Workshop/Mattel/Malaria No More.


The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου