''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Τέρμα το Linux για τα notebooks της Lenovo

Όποιος είναι σε αναζήτηση για την αγορά ενός νέου φορητού υπολογιστή που να είναι εξοπλισμένος με Linux αντί των Windows, θα πρέπει να ξεχάσει την αγαπητή σειρά ThinkPad της Lenovo. Τα notebooks της σειράς θα κυκλοφορούν πλέον χωρίς το SuSE Linux. Λίγο μετά τη εμφάνιση των σχετικών ειδήσεων σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο διευθυντής επικοινωνίας της Lenovo, Ray Gorman, επιβεβαίωσε τις δημοσιεύσεις. Βέβαια, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους λόγους που ώθησαν τη Lenovo να πάρει αυτή την απόφαση. - Οι επιχειρηματικοί πελάτες της εταιρείας, ωστόσο, θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα κατά την παραγγελία φορητών υπολογιστών της Lenovo να επιλέξουν το λειτουργικό σύστημα της αρεσκείας τους. Μεταξύ των επιλογών περιλαμβάνεται και το Linux. Οι σχετικές ενέργειες θα γίνονται είτε από τους αντιπροσώπους της Lenovo είτε από τους συνεργάτες της εταιρείας.

Στις αρχές του χρόνου η Lenovo είχε αρχίσει να διαθέτει σε ιδιώτες τα πρώτα της laptops με προεγκατεστημένο το SuSe Linux. Ανάμεσα σε αυτά ανήκαν μοντέλα των σειρών T61 και R61.


The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου