''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ιστορικός πρώτος περίπατος στο Διάστημα για Κινέζο αστροναύτη


Πεκίνο: Με μια σημαία της Κίνας στο χέρι, ο Τζάι Τζιγκάγκ έγραψε «διαστημική» ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Κινέζος που πραγματοποίησε περίπατο στο Διάστημα. Το όλο εγχείρημα κράτησε 20 λεπτά και μεταδόθηκε ζωντανά από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας.

Η Κίνα έγινε το 2003 μόλις η τρίτη χώρα του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση, που στέλνει άνθρωπο στο Διάστημα.


Η επιτυχία του κινεζικού διαστημικού προγράμματος αποτελεί πηγή εθνικής υπερηφάνειας για τη χώρα, και η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά τον χαιρετισμό του προέδρου Χου Ζιντάο στο τριμελές πλήρωμα:

«Είναι βέβαιο ότι θα ολοκληρώσετε με επιτυχία αυτή την ένδοξη και ιερή αποστολή. Η μητέρα πατρίδα και το έθνος ανυπομονούν για την θριαμβευτική σας επιστροφή» είπε ο Χου στους τρεις αστροναύτες, οι οποίοι βρίσκονταν σε καραντίνα πίσω από ένα γυάλινο παράθυρο.

Το σκάφος Σενζού VII εκτοξεύθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για την τρίτη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας στο Διάστημα.

Ο διαστημικός περίπατος θεωρείται ένα κρίσιμο ενδιάμεσο στάδιο για την ανάπτυξη τεχνολογίας σύνδεσης δύο σκαφών σε τροχιά , προκειμένου να κατασκευαστεί στο μέλλον ο πρώτος κινεζικός διαστημικός σταθμός.


The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου