''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Πύργος της Πίζας δεν είναι τόσο....κεκλιμένος

Ολλανδοί αμφισβητούν τα πρωτεία του κεκλιμένου Πύργου της Πίζας υποστηρίζοντας πως στην πόλη Μπέντουμ της χώρας τους υπάρχει ένα κτίριο του 12ου αιώνα που...γέρνει περισσότερο.

Αμφισβητούνται τα πρωτεία του κεκλιμένου Πύργου της Πίζας από τους Ολλανδούς οι οποίοι υποστηρίζουν πως στην πόλη Μπέντουμ της χώρας τους υπάρχει ένα κτίριο του 12ου αιώνα που...γέρνει περισσότερο. Ο συνταξιούχος γεωμέτρης Γιάκομπ φαν Ντικ δήλωσε πως μετρήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στον ύψους 36 μέτρων πύργο της εκκλησίας του Βαλφρίντους έδειξαν ότι πλέον η κλίση του είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Πύργου της Πίζας, ο οποίος λόγω των έργων συντήρησης έχασε αρκετές μοίρες. Ο Πύργος της Πίζας έχει ύψος 55,86 μέτρα και η κλίση του είναι 4 μέτρα, ο ολλανδικός πύργος γέρνει 2,61 μέτρα, αλλά έχει ύψος 35,7 μέτρα. Αν και οι δύο πύργοι είχαν το ίδιο ύψος, αυτός του Μπέντουμ θα είχε κλίση 6 μέτρα, επισημαίνει περήφανος ο Ολλανδός επιστήμονας.


The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου