''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Στην Ελλάδα τα αυστηρότερα όρια στην Ευρώπη για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

 Στην Ελλάδα έχουν θεσπιστεί και εφαρμόζονται από τα αυστηρότερα όρια στην Ευρώπη, σε ότι αφορά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και είναι κατά 60 - 70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία παράλληλα επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν απαιτείται να αναθεωρηθούν, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των επιδημιολογικών μελετών προκύπτει ότι προστατεύουν επαρκώς την υγεία του κοινού.


Σχετικά με τις μετρήσεις που γίνονται ανά χώρα για τον έλεγχο της έκθεσης του κοινού από πηγές Η/Μ ακτινοβολίας, αναφέρεται ότι πραγματοποιούνται από τις ίδιες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε συνεργασία με πανεπιστημιακά εργαστήρια και τα αποτελέσματά τους δημοσιοποιούνται στο κοινό. Στην Ελλάδα οι μετρήσεις διενεργούνται από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (EEAE) ή άλλα εξουσιοδοτημένα εργαστήρια σε σταθερή ετήσια βάση, αλλά και σε επιμέρους περιπτώσεις μετά από απαίτηση πολιτών.

Στην έκθεση συστήνεται επίσης η επικοινωνία με το κοινό και η σωστή ενημέρωσή του μέσω του Τύπου, της τηλεόρασης, του internet, ειδικών εκδόσεων, καθώς και προσωπικής επαφής, ώστε να μειωθεί η ανησυχία που υπάρχει σχετικά με τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. Μερικές χώρες μάλιστα (Κύπρος, Βουλγαρία, και Λιθουανία) έχουν δημιουργήσει blogs για τους πολίτες με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου, ενώ το θέμα αναπτύσσεται και σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.

The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου