''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Διαθέσιμη για κατέβασμα η κανονική έκδοση του Google Chrome


Μάουντεν Βιού, Καλιφόρνια: Ο νέος browser που φιλοδοξεί να εκθρονίσει τον Internet Exporer από το Διαδίκτυο είναι από την Παρασκευή διαθέσιμος ως τελικό προϊόν -το ταμπελάκι «beta» αφαιρέθηκε από το Google Chrome μόλις 100 ημέρες μετά την έναρξη της φάσης δοκιμών.

Έπειτα από 15 ενδιάμεσες δοκιμαστικές εκδόσεις, η κανονική έκδοση του λογισμικού ενσωματώνει μια πληθώρα βελτιώσεων, από τις οποίες οι κυριότερες αφορούν τη σταθερότητα της αναπαραγωγής βίντεο και τη διαχείριση των σελιδοδεικτών.

«Αφαιρέσαμε την ετικέτα beta καθώς οι στόχοι μας για τη σταθερότητα και τις επιδόσεις έχουν επιτευχθεί» γράφουν στο εταιρικό blog της Google ο διευθυντής Μηχανικής Λίνους Ούπσον και ο αντιπρόεδρος Aνάπτυξης Προϊόντων Σούνταρ Πίτσαϊ.

Ο Πίτσαϊ δήλωσε στο CNet ότι η νέα έκδοση είναι 1,4 έως 1,5 φορές ταχύτερη από την πρώτη έκδοση beta που κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η Google συνεχίζει βέβαια τη βελτίωση του προγράμματος, με πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη έκδοσης για το Linux και το Mac OS.

Περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει μέχρι στιγμής το Chrome. Αν δεν έχουν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης, θα πρέπει να κατεβάσουν τη νέα έκδοση από τη Google.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το Chrome έχει κερδίσει λιγότερο από το 1% της αγοράς και απέχει πολύ από το να απειλήσει την κυριαρχία του Internet Explorer της Microsoft τον οποίο χρησιμοποιεί γύρω στο 70% των χρηστών παγκοσμίως. Ο Mozilla Firefox έχει περίπου το 20% και το Safari της Apple λιγότερο από 10%, σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλείται το AFP.

Το εντυπωσιακό με το Chrome είναι ότι βγαίνει από τη φάση των δοκιμών μόλις 100 ημέρες μετά το ντεμπούτο του -άλλα προϊόντα της Google μένουν στο στάδιο beta για πολύ περισσότερο. Το Gmail, για παράδειγμα, παραμένει σε δοκιμαστική έκδοση σχεδόν πέντε χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση και ενώ χρησιμοποιείται ήδη από δεκάδες εκατομμύρια χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου