''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Ομπάμα στη Νανοκλίμακα


Η εικόνα του νέο - εκλεγμένου πρόεδρου Ομπάμα δεσπόζει τον τελευταίοι καιρό σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όμως σαν να μην έφτανε αυτό, το πρόσωπο του δημοφιλούς προέδρου τώρα φιγουράρει και σε τρισδιάστατα πορτραίτα μικρότερα από τον κόκκο αλατιού, με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας. 

Οι μικροσκοπικοί Μπαράκ Ομπάμα κατασκευάστηκαν από τον John Hart, έναν μηχανικό από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, που του έδωσε το όνομα : «ΝανοΜπάμα».

Κάθε πορτραίτο περιέχει 150 εκατομμύρια νανοσωλήνες άνθρακα παραταγμένους κάθετα όπως τα δέντρα ενός δάσους. Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι ομόκεντροι κύλινδροι γραφίτη, κλειστοί σε κάθε άκρο με πενταμελείς δακτυλίους και διαθέτουν το 1/50.000 του πλάτους της ανθρώπινης τρίχας.

Ο Hart δημιούργησε την νανο – τέχνη σε μια προσπάθεια να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στη νανοτεχνολογία και την επιστήμη. 

«Εξελίξεις όπως αυτή αποτελούν μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για την έκθεση της νανοτεχνολογίας στο ευρύτερο κοινό, » αναφέρει ο Hart, ο οποίος δημιούργησε το πορτραίτο με τους συναδέλφους του. «Επιπλέον θεωρήσαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό.» 

Live Science

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου