''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Πολύ χοντροί... για να πολεμήσουν


Αρχικά, κατηγορήθηκαν ότι δεν ήθελαν να πολεμήσουν. Στη συνέχεια τους κατηγόρησαν ότι απέτυχαν στην βασική τους αποστολή, που ήταν η εκπαίδευση της αφγανικής αστυνομίας. 

Σήμερα, η καταρρακωμένη στρατιωτική φήμη της Γερμανίας δέχεται ένα ακόμα ταπεινωτικό χτύπημα. Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, οι 3.500 Γερμανοί στρατιώτες στο βόρειο Αφγανιστάν πίνουν υπερβολικά και είναι πολύ χοντροί για να πολεμήσουν.

Μία αναφορά του γερμανικού κοινοβουλίου αποκάλυψε πως το 2007, οι γερμανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν κατανάλωσαν γύρω στα 1.7 εκατομμύρια μπουκάλια μπύρας και περίπου 90.000 μπουκάλια κρασιού, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2008, στάλθηκαν 896.000 μπουκάλια μπύρας στους στρατιώτες. Οι βρετανικές και αμερικανικές βάσεις στο Αφγανιστάν έχουν απαγορεύσει ρητά και κατηγορηματικά την κατανάλωση αλκοόλ.

Η φυσική κατάσταση των στρατιωτών ήταν ήδη υπό αμφισβήτηση μετά από μία αναφορά των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων που έδειχνε ότι το 40% των στρατιωτών, ηλικίας 18-29, ήταν υπέρβαροι, συγκριτικά με το 35% των πολιτών της ίδιας ηλικίας.

Η αναφορά, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, κατέληγε λέγοντας πως η Bundeswehr ζούσε με μπύρα και λουκάνικα, αποφεύγοντας τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ σημείωνε ότι η υπερανάπτυξη της γραφειοκρατίας συνέβαλε και αυτή στον «παθητικό τρόπο ζωής» των στρατιωτών.

Ο Reinhold Robbe,κοινοβουλευτικός επίτροπος των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε: «Ας μιλήσουμε ανοιχτά, οι στρατιώτες μας είναι πολύ χοντροί, ασκούνται ελάχιστα και δεν προσέχουν καθόλου τη διατροφή τους.»

«Είναι αλήθεια, οι Γερμανοί στρατιώτες στην Κουντούζ μπορούν να πίνουν δύο κουτάκια μπύρας την ημέρα,» επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του στρατού, Αντισυνταγματάρχης Rainer Zaude.

Ακόμα, όμως, πιο καταδικαστικός είναι ο ισχυρισμός ενός ανώτατου αξιωματικού ότι η Γερμανία απέτυχε στη βασική της αποστολή να εκπαιδεύσει την αφγανική αστυνομία. Ο Στρατηγός Hans-Christoph Ammon, διοικητής της μονάδας των Ειδικών Κομάντο, γνωστής και ως KSK, περιέγραψε την προσπάθεια ως «άθλια αποτυχία». 

Times Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου