''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Συνεργασία για την αποστολή δορυφόρων


Η Κίνα θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για την αποστολή δύο ερευνητικών δορυφόρων για τη φωτογράφηση του πλανήτη Άρη και ενός από τους μικρούς δορυφόρους του κόκκινου πλανήτη, καθώς προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της στην ομάδα των κρατών που θεωρούνται σημαντικές δυνάμεις στη διαστημική έρευνα. Η αποστολή θα γίνει τον επόμενο Οκτώβριο.

Ένα κινεζικής κατασκευής ερευνητικό όχημα θα μεταφερθεί στο διάστημα από ρωσικό πύραυλο, ο οποίος θα μεταφέρει επίσης ένα ρωσικό δορυφόρο, όπως δήλωσε Κινέζος αξιωματούχος στην εφημερίδα Beijing News.

Το κινεζικό διαστημικό ερευνητικό όχημα με την ονομασία «Yinghuo 1», θα είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες που θα φωτογραφήσουν τον Άρη και τον δορυφόρο του «Φόβος», δήλωσε ο Τσεν Τσάνγκια, υποδιευθυντής του ερευνητικού προγράμματος.

Οι δορυφόροι των δύο χωρών θα ταξιδεύουν μαζί στο διάστημα για 11 μήνες πριν πάρουν ξεχωριστές τροχιές γύρω από τον Άρη. Στόχος των Κινέζων επιστημόνων είναι να παραμείνει ο δορυφόρος τους ένα μήνα σε τροχιά γύρω από τον Άρη, αλλά εξακολουθούν να μην έχουν λύσει το πρόβλημα της λειτουργίας των ηλιακών συλλεκτών κατά τη διάρκεια των επτά «πολύ σκοτεινών περιόδων» στον Άρη.

Το 2003 η Κίνα έγινε η τρίτη χώρα που έστειλε στο διάστημα ένα δικό της αστροναύτη, με δικό της διαστημόπλοιο, μετά τη Σοβιετική Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έκτοτε έχει κάνει άλλες δύο επανδρωμένες διαστημικές αποστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου