''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Έτοιμη για νέα εξαγορά η Lenovo

Η κινεζική εταιρεία εμπορίας υπολογιστών Lenovo φέρεται να έχει προγραμματίσει την εξαγορά άλλης μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην αγορά υψηλής τεχνολογίας. Πριν από τρία περίπου χρόνια, η Lenovo εξαγόρασε τη μονάδα κατασκευής υπολογιστών της IBM έναντι 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

- Η Lenovo είναι αυτή τη στιγμή ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής υπολογιστών σε παγκόσμια κλίμακα και φαίνεται ότι έχει βάλει πλώρη για ακόμα καλύτερη θέση. Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι φήμες ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει στην εξαγορά μιας ακόμη εταιρείας, αυτή τη φορά από τη Βραζιλία. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες η Lenovo αρνείται να σχολιάσει, η εταιρεία Positivo Informatica είναι ο επόμενος στόχος.

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, η Lenovo δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις επενδύσεις της, αποσκοπώντας σε ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Η πρόθεση για εξαγορά βραζιλιάνικης εταιρείας αποτελεί ένδειξη ότι η Lenovo θέλει να αναδειχθεί σε παγκόσμιο παίκτη, κοιτώντας στα μάτια τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου