''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Samsung: Καμία σκέψη για OLED panels στο προσεχές μέλλον

Την ώρα που η Sony και άλλες εταιρείες εμφανίζονται αποφασισμένες να επενδύσουν στο μέλλον των OLED panels, η Samsung δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται προς το παρόν για τη νέα τεχνολογία, επιλέγοντας να εστιάσει στις οθόνες LCD και Plasma. Η εταιρεία θεωρεί ότι το κόστος των OLED panels βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και οι καταναλωτές δε θα τα προτιμήσουν αν δεν αλλάξει η κατάσταση.

- Μια οθόνη OLED έχει δεκαπλάσια τιμή από μια αντίστοιχη LCD, συνεπώς η Samsung θεωρεί ότι δεν υπάρχει ακόμη χώρος στην αγορά γι' αυτές. Επίσης, αν και το καθ' εαυτό OLED panel έχει πάχος μόλις τρία χιλιοστά, η υλοποίησή του σε τηλεόραση συνεπάγεται ένα συνολικό πάχος 25 χιλιοστά, κάτι που προσεγγίζει τις διαστάσεις μιας οθόνης LCD τελευταίας γενιάς.

Τέλος, όσον αφορά στην κατανάλωση, και σε αυτόν τον τομέα η Samsung υποστηρίζει ότι οι διαφορές μεταξύ OLED και LCD δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να υπερισχύσουν οι πρώτες. Τα επιχειρήματα της εταιρείας ακούγονται πειστικά, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η στάση της θα αλλάξει όταν οι τιμές των OLED panels μειωθούν σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου