''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Αισιοδοξία για νέο φάρμακο κατά του Aids


Παρά τις προσπάθειες των επιστημόνων, το AIDS παραμένει χωρίς θεραπεία. Η ασθένεια συνεχίζει την εξάπλωσή της σε ολόκληρη την υφήλιο και οι επιστήμονες αναζητούν πυρετωδώς ένα φάρμακο, το οποίο να αντιμετωπίζει ή έστω να καθυστερεί το ξέσπασμά της.

Έτσι, 25 χρόνια μετά την ανακάλυψη του ιού HIV, που προσβάλλει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, το AIDS εξακολουθεί να σπέρνει το θάνατο, αλλά και το φόβο.

Αυτό διότι, στον ορίζοντα δε διαφαίνεται η παρασκευή - σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα - ούτε καν ενός εμβολίου κατά του AIDS. Ωστόσο, ένα καινούριο φάρμακο, που βρίσκεται όμως ακόμα σε πειραματικό στάδιο, κάνει τους επιστήμονες να αισιοδοξούν.

Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), το νέο αυτό φάρμακο έχει να επιδείξει ιδιαίτερα ενθαρρυντικές κλινικές έρευνες.

Ο καθηγητής Φέτκενχόιερ, ο οποίος εργάζεται στην πανεπιστημιακή κλινική της Κολονίας, εξήγησε, μιλώντας στη «ΝΒ», πως σχεδόν όλα τα φάρμακα, που έχουν παρασκευαστεί για την καταπολέμηση του ιού HIV, επιτίθενται στον ιό όταν εκείνος έχει ήδη εισχωρήσει στο ανθρώπινο κύτταρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου