''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Το Facebook στο στόχαστρο του ιού "Koobface"


Οι περίπου 120 εκατομμύρια χρήστες του Facebook βρίσκονται στο έλεος ενός καινούργιου ιού με την ονομασία "Koobface", ο οποίος χρησιμοποιεί το σύστημα αποστολής μηνυμάτων της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης για να πλήξει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και επιχειρεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για προσωπικά δεδομένα, όπως οι αριθμοί πιστωτικών καρτών. 

"Είναι ελάχιστοι οι ιοί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το Facebook με αυτόν τον τρόπο για να αναπαραχθούν", δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμα ο εκπρόσωπος του Facebook, Μπάρι Σνιτ και διευκρίνισε ότι είναι μικρός ο αριθμός των χρηστών που έχει πληγεί από τον εν λόγω ιό.

"Ο ιός βρίσκεται σε έξαρση όχι τόσο στο Facebook αλλά κυρίως στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία", επεσήμανε ο αναλυτής της εταιρείας, McAfee, Γκρεγκ Σμούγκαρ.

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, MySpace επλήγη τον Αύγουστο από μια εκδοχή του Koobface.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου