''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Μαθητές του Κέμπριτζ στέλνουν τα αρκουδάκια τους στη στρατόσφαιρα


Λονδίνο: Αμερικανοί αστροναύτες, Ρώσοι κοσμοναύτες, τώρα και λούτρινοι εξερευνητές του Διαστήματος. Τέσσερα αρκουδάκια ντυμένα με ειδικές στολές ταξίδεψαν μέχρι τη στρατόσφαιρα, σε ύψος 30 χλμ, στο πλαίσιο μαθητικής εργασίας δύο σχολείων του Κέμπριτζ στη Βρετανία.

Το αερόστατο ήλιου με το οποίο απογειώθηκαν οι λούτρινοι αστροναύτες απελευθερώθηκε από τα χέρια μαθητών των σχολείων Πάρκσαϊντ και Κόλεριτζ. Οι μικροί ερευνητές, 11 και 12 ετών, πραγματοποίησαν την αποστολή σε συνεργασία με την ομάδα Διαστημικής Πτήσης του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Παρακολούθησαν την πορεία του αερόστατου μέσω συσκευής GPS και περισυνέλεξαν τα αρκουδάκια τους στο Ίπσουιτς, περίπου δύο ώρες μετά την απογείωση.

«Η εξωτερική θερμοκρασία έπεσε γύρω στους -60 βαθμούς Κελσίου, αλλά κάποια αρκουδάκια κρατήθηκαν ζεστά στους -35 χάρη στις στολές τους» ανέφερε στο BBC ο Έντ Μουρ της ομάδας Διαστημικής Πτήσης.

«Όλα φαίνονται καλά στην υγεία τους» διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου