''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ηλεκτρονικό χαρτί από την HP


Η εταιρεία Hewlett-Packard παρουσίασε πρόσφατα ένα πρωτότυπο του ευλύγιστου ηλεκτρονικού χαρτιού της, κατασκευασμένο ώστε να χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις απεικόνισης, καθιστώντας το έτσι μια από τις πιο οικονομικές λύσεις της αγοράς.

Εκτός από την υψηλή ευκαμπτότητα που έχει να προσφέρει, οι κατασκευαστές του ηλεκτρονικού χαρτιού ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για ένα υλικό που σπάει εύκολα αν και δεν είμαστε και πολύ σίγουροι εάν θα αντέξει τα νεύρα μερικών που θα ξεσπάσουν πάνω του με την πρώτη δυσλειτουργία.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με εκπρόσωπους της HP όπως φαίνεται δεν θα καταφέρουμε να το σπάσουμε, όμως μήπως μπορούμε να το τρυπήσουμε;

Μάλλον η νέα επινόηση είναι πολύ πιο ανθεκτική απ' όσο πιστεύουμε. Αυτό που ενδιαφέρει όμως τους περισσότερους από εμάς είναι η ημερομηνία της εμπορικής διάθεσης αυτών των φουτουριστικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου