''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Κούνεβα: "Να σταματήσει η εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών"


Ορισμένες εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών καταχρώνται τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών, υποστήριξε η επίτροπος αρμόδια για θέματα Καταναλωτών, Μεγκλένα Κούνεβα και δήλωσε αποφασισμένη να εισηγηθεί μέτρα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας της επιτρόπου, την οποία έχει ήδη αποσπάσει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η Μεγκλένα Κούνεβα θα ανακοινώσει ότι η ΕΕ σκοπεύει να παρέμβει με την υιοθέτηση αυστηρότερων κανόνων ως προς το πώς συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα και ως προς το πώς αναλύονται και ανταλλάσσονται μεταξύ των εταιρειών με μηχανές αναζήτησης και των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών.

"Η σημερινή κατάσταση σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα δεν είναι ικανοποιητική. Βασικά δικαιώματα των καταναλωτών παραβιάζονται και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί", πρόκειται να πει η επίτροπος αρμόδια για θέματα Καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου