''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

«Εκατό ώρες Αστρονομίας»



Η Γαλλία, όπως πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο, θα ζήσουν από τις 2 ως τις 5 Απριλίου «100 ώρες αστρονομίας», ένα σημαντικό γεγονός με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας, που τιμά την χρήση για πρώτη φορά του τηλεσκοπίου από τον Γαλιλαίο το 1609.

«Είναι η πρώτη εκδήλωση αυτού του εύρους στη Γαλλία για την αστρονομία», υπογράμμισε ο Φιλίπ Μορέλ, πρόεδρος της Εταιρίας Αστρονομίας της Γαλλίας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στους δημοσιογράφους.

Οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες και τέσσερις νύχτες θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις, Παρίσι, Τουλούζη, αλλά και σε απομονωμένα μέρη της χώρας.

Όσοι παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με αστρονόμους και αστροφυσικούς, να παρατηρήσουν πλανήτες και αστερισμούς δια γυμνού οφθαλμού, αλλά και με ειδικά όργανα, να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας και να παρακολουθήσουν διαλέξεις.

Το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας έχει στόχο να μυήσει το κοινό στα μυστήριο του σύμπαντος. Στους εορτασμούς συμμετέχουν 136 χώρες. Για τη Γαλλία, οι «εκατό ώρες» αντιστοιχούν με το πρώτο τέταρτο της Σελήνης, περίοδο κατά την οποία μπορεί κάποιος να δει τους ωραιότερους κρατήρες, αλλά και τον Κρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου