''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Περιστέρια... λαθρέμποροι



Σε δήλωσή της, η αστυνομία της Βραζιλίας ανέφερε πως οι τρόφιμοι των φυλακών στα νοτιοανατολικά της χώρας χρησιμοποιούσαν περιστέρια για να εισάγουν λαθραία κινητά τηλέφωνα εντός της φυλακής.

Οι φρουροί στις φυλακές, κοντά στην πόλη Σοροκάμπα, έπιασαν ένα περιστέρι, το οποίο κουβαλούσε ένα κινητό τηλέφωνο μέσα σε μία μικρή τσάντα, η οποία ήταν δεμένη πάνω στο ένα του πόδι. Μια μέρα αργότερα, βρέθηκε άλλο ένα περιστέρι να μεταφέρει μία τσάντα με ένα φορτιστή κινητού.

Προφανώς, τα περιστέρια αναπαράγονται και εκτρέφονται εντός των φυλακών από τους τρόφιμους, απελευθερώνονται κρυφά, παραλαμβάνουν το λαθραίο φορτίο τους και επιστρέφουν και πάλι πίσω στις φυλακές.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό στη αστυνομίας «τα περιστέρια πάντα πετούν ενστικτωδώς πίσω, στο σημείο που θεωρούν σπίτι τους.»

Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, τα περιστέρια απελευθερώθηκαν. 


The Age

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου