''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου... Δημοσίευση: πρίν 1 ώρα & 40' Δύσκολα θα βρεθεί άντρας που να διαφωνεί με την έρευνα... Δύσκολα θα βρεθεί άντρας που να δι

Η τεχνολογία USB 3.0 βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, όσον αφορά τη διαθεσιμότητα στο καταναλωτικό κοινό, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει στους επόμενους μήνες, με δεδομένο αρκετοί κατασκευαστές έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους. Η εταιρεία LucidPort ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να διαθέτει το USB300, το οποίο αποτελεί τον πρώτο USB 3.0 to SATA bridge controller.

Το νέο chip έχει ως αποστολή να συνδέει ένα σκληρό δίσκο ή ένα SSD τεχνολογίας SATA με ένα USB 1.1/2.0/3.0 host. Διαθέτει υποστήριξη SATA Native Command Queuing (NCQ), κρυπτογράφηση AES 128/256 και εξασφαλίζει ταχύτητες μεταφοράς 210MB/sec όταν χρησιμοποιείται ο driver του Windows Mass Storage και ακόμα υψηλότερες τιμές με τον driver USB Attached SCSI (UAS).

Η LucidPort δε θα είναι για πολύ η μόνη εταιρεία με USB 3.0 to SATA bridge controller. Η Fujitsu, η PLX και η Faraday Electronics έχουν ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να κυκλοφορήσουν αντίστοιχα προϊόντα.

Πηγή: Pc Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου